Oikea asenne on vienyt sovellusasiantuntija Maria Lankista eteenpäin

Sarastian sovellusasiantuntijana työskentelevä Maria Lankinen elää unelmiaan todeksi ennen kaikkea käytännön kokemuksen ja innokkuuden avulla. Ylioppilastodistuksen saatuaan Maria aloitti välivuoden ja pääsi töihin osuuskauppaan Hämeenmaalla. Sieltä urapolku on mutkitellut Sarastialle työvuorosuunnittelujärjestelmä Titanian pariin.

Ennen kuin Maria aloitti Sarastialla työskentelemisen kesällä 2019, hän teki töitä kaupan alalla noin 10 vuotta muun muassa apulaispäällikön ja osastopäällikön tehtävissä. Vuonna 2018 Lankinen jäi pois työstä syventääkseen osaamista kaupallisen alan opinnoilla. Opintojen aikana hän kiinnostui Sarastiasta ja sen tarjoamasta mahdollisuudesta palvella valtakunnallisesti kuntia ja kaupunkeja palkka- ja taloushallinnon asioissa.

Marian aloittaessa Sarastialla hänen työtehtäviinsä kuului muun muassa käyttövaltuushallinta, prosessikehitys ja palveluasiantuntijan tehtävät. Hän kertoo asiakaspalvelutaustansa auttaneen paljon asiakkaiden kohtaamisessa ja työpaikan sisäisessä verkostoitumisessa.

Lapsena halusin olla mahdollisimman säästeliäs niin viikkorahojen kuin lauantaikarkkien kanssa. Myös kaikki harrastusvälineet olivat aina siististi huoneessani. Tämä kuvaa haluani organisoida asioita huolellisesti.

Sosiaalinen sovellusasiantuntija

Sovellusasiantuntijan tehtävässä Maria aloitti maaliskuussa. Nykyään työtehtäviin kuuluu esimerkiksi palvelujen tuottaminen asiakkaille, yhteistyö ohjelmatoimittajien kanssa, järjestelmän ylläpitotehtävät, käyttöoikeuksien hallinta, uusien asiakkaiden käyttöönottoprojektit sekä kattava opastaminen järjestelmään liittyvien kysymysten tiimoilta.

Maria kuvailee itseään vahvaksi ja sosiaaliseksi tiimityöskentelijäksi, joka on motivoitunut kehittymään tehtävissään jokaisena työpäivänä. Maria toteaa olleensa myös hyvin järjestelmällinen sekä säästäväinen ihminen pienestä pitäen.

Kun oma asenne ja kontaktit ovat kunnossa, ammatillinen kasvu ja eteneminen uralla onnistuu.

Työnteossa Mariaa motivoi etenkin mukavat kollegat, vaihtelevat työpäivät ja mahdollisuus työntekijöiden tapaamiseen yli tiimirajojen. Vapaa-ajalla hän nauttii etenkin yön yli kestävistä patikointiretkistä koirien kanssa, matkustelusta ulkomaille sekä kodin sisustusprojekteista.

Innolla töihin maanantaisin

Maria kertoo, että lämmin vastaanotto aivan ensimmäisinä työpäivinä Sarastialla oli tärkeää hyvän työfiiliksen syntymisessä. Se vahvisti tunnetta, että Sarastia on hänelle oikea työpaikka. Vaikka paketissa oleva jalka toi lisäjännitystä aloitukseen, Hämeenlinnan toimistolla valmiina odottavat työvälineet ja laadukas perehdytys auttoivat pääsemään hyvin alkuun. Hän kertoo edelleen olevansa innostunut töihin lähdöstä jokaisena päivänä, jopa maanantaiaamuisin.

Maria kokee olevansa menestynyt. Kun hän valmistui ylioppilaaksi, päätöstä välivuoden pitämisestä kauhisteltiin, mutta työelämä on tehnyt tehtävänsä ja vienyt sinne, minne Maria on halunnut päästä. Maria uskookin, että kokemusten kautta oppiminen, oman intohimon löytäminen sekä oikea asenne ovat auttaneet tavoitteiden saavuttamisessa.

Sovellusasiantuntija Maria Lankinen