Mico Botnia matkalla kohti kokonaisvaltaista ERPiä

Pohjanmaan maakunnan hallinnollisia tukipalveluita tuottavalla Mico Botnialla oli tarve tehostaa prosessejaan ja löytää yksi yhtenäinen järjestelmä, joka tukisi palvelukeskusmallia. Tähän saakka palveluita on tuotettu asiakkaiden omissa järjestelmäympäristöissä. Yhteistyö Sarastian kanssa käynnistyi loppuvuodesta 2020. Asiakkuus on siinä mielessä poikkeava, että kyseessä on ensimmäinen asiakas, joka tulee käyttämään Sarastia365-ratkaisukokonaisuutta omien asiakkaidensa palvelemiseen.

Ratkaisukokonaisuuden keihäänkärkenä projektissa toimii Sarastia365 Talous, joka otetaan käyttöön ensimmäisenä. Samalla mahdollistetaan myös tiedolla johtaminen, materiaalinhallinta sekä asiakkuuden- ja palvelunhallinnan ratkaisut.

”Keskitymme nyt aluksi talouden osa-alueeseen, mutta toiveena meillä oli saada järjestelmäkokonaisuus, johon voimme tulevaisuudessa rakentaa lisäpalikoita”, kertoo Mico Botnian ERP-projektipäällikkö Tiina Seppä.

Eri vaihtoehtoja punnitessa nostivat kokemus sekä tuotteistettu ja selkeästi mallinnettu ratkaisukokonaisuus Sarastian ykkösvaihtoehdoksi. ”Sarastian tietämys kunta-alasta ja jo käytössä olevat, toimiviksi todetut ratkaisut ovat olleet houkutteleva kokonaisuus. Olemme nähneet tämän hyödyllisenä tapana ottaa uusi järjestelmä käyttöön tällä mittakaavalla”, Tiina Seppä kuvaa valintaprosessia. ”Sarastian ratkaisut ovat nykyaikaisia ja niitä kehitetään jatkuvasti asiakkaat huomioiden”.

Myös Sarastialla iloitaan uudenlaisesta asiakkuudesta: ”Tämä on iso ja merkittävä askel Sarastia365-ratkaisukokonaisuudelle, sillä aiemmin ei ole ollut tällaista niin sanottua järjestelmävuokrausta, jossa toinen palvelukeskus operoi meidän järjestelmillämme”, kertoo Sarastian liiketoimintajohtaja Joni Talvitie.

Tällä hetkellä projektissa on siirrytty teknisen alustan käyttöönottotöistä asiakaskäyttöönottoihin. Sarastia tukee ensimmäisissä asiakaskäyttöönotoissa, mutta tavoitteena on, että tulevaisuudessa järjestelmän tuki- ja käyttöönottovastuu on Mico Botniassa.


Mico Botnia

  • Pohjanmaan maakunnan hallinnollisia tukipalveluita tuottava, voittoa tavoittelematon in-house -osakeyhtiö
  • Palveluina talous- ja henkilöstöpalvelut sekä tulkkaus- ja kielenkäännöspalvelut
  • Toiminta alkanut 05/2018
  • Henkilöstöä 110
  • Liikevaihtoennuste n. 6,8 M€