Palkkapalvelut

Palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon palvelut vankalla julkisyhteisöjen edellyttämällä kokemuksella.

Palkkapalvelut Sarastian omistaja-asiakkaille

Sarastia tarjoaa monipuoliset ja kattavat palkanlaskennan ja henkilöstöhallinnon palvelut. Autamme kokoamaan sopivan palvelukokonaisuuden sekä pienien julkisyhteisöjen että suurien kuntakonsernien ja hyvinvointialueiden tarpeisiin.

Peruspalveluihimme kuuluvat palkanlaskenta, palveluaikalaskenta, verokorttien käsittely, korvausten käsittely, lomavuoden vaihdokset, lopputilinlaskenta, sähköisten ilmoitusten vastaanottaminen ja käsittely, tiedonsiirrot, tilitykset, kausi- ja vuosi-ilmoitukset, viranomaisraportit ja -tilastot sekä yleiskorotuspäivitykset.

Peruspalveluiden lisäksi tarjoamme näitä lisäpalveluita:

  • HR-järjestelmien lisäosat, esimerkiksi web-tallennuslomakkeet
  • Työsuhde-edut (pääkäyttäjätuki ja täsmäytysraportointi)
  • Matkalaskujen käsittely ja maksatus
  • Sähköinen allekirjoitus
  • Sähköinen arkistointi
  • Työajan ja työvoiman hallinta
  • Työturvallisuuden ratkaisut
  • HR-asiakaspalvelu

Lisäpalveluna hr-asiakaspalvelu oman henkilöstöhallinnon tueksi

Lisäpalveluna tarjoamme asiakkaidemme oman henkilöstöhallinnon tueksi tehokkaan ja asiantuntevan HR-tiimimme. Neuvomme ja ohjeistamme esihenkilöitä ja HR-henkilöitä heidän päivittäisissä hallinnollisissa tehtävissään. Ammattitaitoisen ja nopean hr-asiakaspalvelumme avulla asiakkaamme voivat keskittyä entistä tehokkaammin omiin ydintehtäviinsä. Palvelumme kattaa mm. palkka- ja palvelussuhdeneuvonnan, virka- ja työehtosopimusneuvonnan, paikallisten sopimusten ja henkilöstöohjeiden neuvonnan, palkanmaksuprosessiin liittyvien ongelmatilanteiden tehokkaan selvityksen sekä HR-järjestelmän teknisen neuvonnan.

Tarjoamme omien asiakkaidemme esihenkilöiden, HR-henkilöiden sekä heidän työntekijöidensä työn tueksi myös monipuolista Populus -järjestelmäkoulutusta sekä sähköisen asiointipalvelun käyttökoulutusta. Räätälöimme koulutuspakettimme aina asiakkaidemme tarpeiden mukaan.

Vaihtoehtona palvelukeskus- tai ohjelmistopalvelumalli

Tarjoamme palveluita kahdella tavalla: palvelukeskusmallissa palvelut ulkoistetaan Sarastialle, jolloin asiakkaan vastuulle jää ainoastaan sovittujen toimenpiteiden toteuttaminen. Ohjelmistopalvelumallissa tarjoamme asiakkaalle järjestelmän ja koulutamme asiakkaan sen käyttöön. Sarastia toimii aina järjestelmien pääkäyttäjänä.

Sarastia Oy on Taloushallintoliiton auktorisoitu jäsen. Panostamme henkilökuntamme palkkahallinnon koulutuksiin ja tuemme alan tutkintojen suorittamista. 

300 henkilöstöasiantuntijaa

Meillä työskentelee lähes 300 henkilöstöhallinnon ammattilaista.

1,6 milj. palkkalaskelmaa

Kauttamme kulkee vuosittain noin 1,6 miljoonaa palkkalaskelmaa.

Sarastia365 HR – enemmän kuin palkkajärjestelmä

Sarastia365 HR on palkanlaskennan ratkaisu ja työkalu julkishallinnon työ- ja virkasuhteiden elinkaaren hallintaan. Ratkaisu on räätälöity vastaamaan erityisesti kunnallisen palkanlaskennan tarpeisiin.

Sarastia365 HR:n avulla esihenkilö voi hyväksyä tiiminsä lähettämiä poissaolo- ja lomahakemuksia myös mobiilisti työaikaa säästäen. Tiimin läsnäolostatuksen seuraaminen järjestelmässä ilman erillisen raportin ajamista helpottaa nopeita resursointitarpeita ja loma-ajan suunnittelua. Sähköisten lomakkeiden automatiikka vähentää käyttäjän manuaalista tietojen syöttämistä.

Palkansaaja voi ratkaisun avulla tarkastella omia työsuhdetietojaan, anoa lomia, ilmoittaa poissaoloja ja lukea palkkalaskelmia.

Ratkaisu sisältää monipuoliset raportointimahdollisuudet, ja se on myös mahdollista integroida Sarastia365 BI -raportointiratkaisuun tai vaihtoehtoisesti asiakkaan tai kolmannen osapuolen raportointijärjestelmään. Sarastia365 HR on osa Sarastia365-tuoteperhettä.

Sarastia365-tuoteperhe sisältää taloushallinnon, henkilöstöhallinnon, raportoinnin, asioinnin ja materiaalinhallinnan ratkaisut. Ratkaisut sopivat niin pienten kuntien kuin suurten hyvinvointialueiden tarpeisiin. Kokonaisuuden voi hankkia kerralla tai ratkaisuja voi ottaa käyttöön yksittäin tarpeen mukaan.

Etsitkö asiakaspalvelun yhteystietoja?

Asiakaspalvelukanavamme

Suosittelemme ensisijaisesti sähköistä asiointia. Sarastian asiointipalvelun ja ammattikäyttäjien asiointipalvelun kautta voit hoitaa asiasi vaivattomasti, ajasta ja paikasta riippumatta.

Muistathan tutustua myös usein kysyttyihin kysymyksiin, niistä löydät vastauksen moneen mieltä askarruttavaan asiaan.