Salon kansalaisopisto on tyytyväinen sähköisen allekirjoittamisen palvelu Visma Signiin 

Sopimusten sähköinen allekirjoittaminen säästää aikaa, vähentää paperityötä, parantaa dokumenttien hallintaa ja tehostaa koko sopimusprosessia. Salon kansalaisopisto kertoo toimintatavan tukevan myös heidän ajatustaan kestävästä kehityksestä. Yhteistyö Sarastian kanssa on ollut mutkatonta: käyttöönotto ja perehdytys sujuivat asiakkaan mukaan erinomaisesti ja arjen asiakasyhteistyö on ollut palveluhenkistä.

Ajatus sähköisestä allekirjoituksesta oli ollut Salon kansalaisopistolla esillä jo pidempään, mutta päätös Visma Signin käyttöönotosta tehtiin keväällä 2024, kun palvelun yhteensovittaminen opiston käyttämän oppilaitoshallintajärjestelmän kanssa tuli mahdolliseksi. Salon kaupungilla palvelu oli ollut käytössä jo aiemmin. 

– Meillä työskentelee lukuvuodessa 150–170 tuntiopettajaa, ja kausiluonteisen työn takia sopimukset tehdään vähintään kaksi kertaa vuodessa. Paperisia sopimuksia, allekirjoitettavaa ja sopimusten postittamista on siis ollut paljon, kuvailee Salon kansalaisopiston rehtori Päivi Pölönen

Sekä Sarastian että kansalaisopiston päässä järjestelmän käyttöönottoon liittyvät toimenpiteet hoidettiin nopealla aikataululla. Sarastian järjestämien käyttöönotto- ja perehdytyspalaverien jälkeen palvelun ensimmäinen kokeilu saatiinkin tehtyä parissa päivässä. Kaikki sujui suunnitellusti ja ongelmitta.

Kattavan perehdytyksen ja käyttöönoton jälkeen asiakkaan kanssa pidetään tuotannon seurantapalavereja, joissa käsitellään järjestelmän käyttöönoton jälkeen esiin nousseita kysymyksiä. Lisäksi Sarastia tukee asiakasta järjestelmän käytössä aina tarvittaessa. 

Sopimusten allekirjoittaminen sähköisesti on nopeaa ja helppoa 

Sähköisen allekirjoituspalvelun käyttöönoton myötä kansalaisopisto on huomannut eniten hyötyä ajansäästössä. Työsopimuksia ei tarvitse enää tulostaa eikä lähettää postissa.  

Työntekijöiden palaute on ollut positiivista. Sopimukset allekirjoitetaan nopeasti, eikä kysymyksiä ole juuri tullut. Visma Sign on osoittautunut luotettavaksi ja helppokäyttöiseksi.  

Sähköinen toimintatapa tukee Salon kansalaisopiston kestävän kehityksen periaatteita vähentämällä merkittävästi paperin ja kirjekuorien käyttöä. Vaikka sopimuksen allekirjoittaminen on pieni asia, sen kehittämiseen liittyvä projekti voi herättää tarkastelemaan laajemmin organisaation prosesseja ja toimintatapoja.  

– Salon kansalaisopiston kokemus Visma Sign -palvelusta ja yhteistyöstä Sarastian kanssa on ollut hyvin positiivinen. Sarastia hoiti käyttöönoton ja perehdytyksen erinomaisesti, ja meihin suhtauduttiin palveluhenkisesti. Kaikki toteutui sovitusti, mutkattomasti ja mukavassa hengessä, Pölönen kertoo. 

Sähköisen allekirjoituksen hyödyt 

  • Allekirjoitat sopimukset ajasta tai paikasta riippumatta 
  • Arkistoit ja tarkastelet dokumentteja missä ja milloin vain 
  • Sähköinen allekirjoitus on joustavasti koko organisaation ulottuvilla 
  • Säästät aikaa ja kustannuksia 
  • Säästät luontoa 
  • Tunnistaudut tietoturvallisesti 

Haluatko kuulla lisää?

Tiedustelujen tai ohjelmistojen esittelypyyntöjen osalta voit olla yhteydessä Sarastian asiakkuuspäälliköihin (yhteystiedot löytyvät ”Myynti” -otsikon alta).