Turun lukion opettajien palkanmaksussa virhe

Turun kaupungin lukion opettajien palkanmaksussa on ollut virhe. Virhe on nyt korjattu ja se näkyy muutoksina opettajien palkkakuitissa. Virhe on tapahtunut palkanlaskennassa, jonka Turun kaupunki on ulkoistanut Sarastialle.

Virhe koskee lukion opettajien yli opetusvelvollisuuden jääviä luokan ulkopuolisia töitä ja tehtäviä, jotka on maksettu väärällä opetusvelvollisuudella. Palkkatekijät ovat muuttuneet OVTES:ssa 1.8.2020 ja muutokset ovat inhimillisen virheen vuoksi jääneet viemättä palkkajärjestelmään.

– Pyydämme anteeksi tekemäämme virhettä ja sen aiheuttamaa haittaa. Palkanmaksun oikeellisuus on ensisijaisen tärkeää ja olemme todella pahoillamme, että virheemme vuoksi osalla palkkoja joudutaan perimään takaisin, Sarastian toimitusjohtaja Anne Issakainen sanoo.

Virhe on korjattu maksupäivään 13.11.2023. Korjaustoimien vuoksi 55 henkilöltä peritään takaisin liikaa maksettua palkkaa ja osalle lukion opettajista tulee takautuvasti palkkaa maksuun. Takaisin perittävät summat ovat kahden vuoden ajalta yhteensä keskimäärin muutamia satoja euroja. Takaisinperinnässä on noudatettu Turun kaupungin kanssa sovittua toimintatapaa ja palkkaa tulee maksuun vähintään sovitun suojaosuuden verran.

Sarastia on ollut julkisuudessa Helsingin kaupungin palkanmaksuongelmien vuoksi. Helsingin käyttämä Sarastia365 HR -järjestelmä ei ole käytössä Turussa.